Τι να πιστέψω

Να πιστέψω την Τεχνική ανάλυση, την θεμελιώδη, τι;

Γεγονός που μοιράζομαι μαζί σας. Πιστεύω είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για κάθε αυτόνομο επενδυτή, μπορεί να συμβεί σε όλους.

Πριν μερικές εβδομάδες, μέρα Παρασκευή, έτρεξα την ρουτίνα για τέλος εβδομάδας. Πλησίαζε τον στόχο μία από τις θέσεις που είχα και έπρεπε να βρώ την επόμενη θέση. Βρήκα την μετοχή και την έβαλα στην λίστα για την Δευτέρα.

Την Δευτέρα ξεκίνησα να την παρακολουθώ, σύμφωνα με τα διαθέσιμα που είχα (όχι πολλά) εκείνη την στιγμή, έκανα την πρώτη αγορά. Η προηγούμενη θέση έπιασε τον στόχο και την έκλεισα, πιστός στο πλάνο μου και χωρίς να με ενδιαφέρει τι θα κάνει μετά.

Έχοντας και άλλα διαθέσιμα, ψάχνω για διάταξη να αυξήσω την θέση μου, έκλεισε ή εβδομάδα χωρίς να έχει δώσει αυτό που ψάχνω. Λαμβάνω Alert για την μετοχή ότι θα ανακοινώσει κλείσιμο έτους 2018. Την επόμενη εβδομάδα αρχίζει να πέφτει με όγκο μεγαλύτερο από τον μέσο όρο που έκανε. Στην αρχή δεν σας κρύβω ότι ξαφνιάστηκα και είπα να ξανατρέξω την ρουτίνα ανάλυσης μήπως δεν είδα κάτι. Όλα ήταν ok.

Έρχεται email, 2 Alert από 2 αναλυτές με προβλέψεις για τα αποτελέσματα, απελπιστικά μαύρες προβλέψεις. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν, ευτυχώς που έχω μετρητά, κάτσε να το δούμε λίγο, δεν την απέρριψα γιατί δεν πιστεύω στα θεμελιώδη.

Ψάχνω στο Internet και βρίσκω αναλύσεις να δίνουν αυξανόμενο % πτώχευσης, ξεκίνησε 45% και πήγε 60%, κάνω την πρώτη αγορά $ 0.40, τις επόμενες μέρες η μετοχή έχει βρεθεί στο $ 0.30 και με όγκο, αλλά η ρουτίνα μου έδινε χαμηλότερη στήριξη την περιοχή $ 0.19 - $ 0.30 κάτι που θεώρησα ακραίο και άρχισα να αγοράζω. Βλέπω περίεργη κινητικότητα, μεγάλες εντολές πώλησης και 2 Alert για υποβάθμιση από MOODY’S, σε CFR to Caa3. Έβαλα όλα τα χρήματα που είχα, η τιμή πήγε $ 0.21, δεύτερη ανακοίνωση από S&P και προειδοποίηση απο NYSE, σήμερα που γράφω έκλεισε $ 0.38 και υψηλό $ 0.45. Αυτή την στιγμή είναι η πρώτη και μεγαλύτερη θέση που έχω με τα χειρότερα Reports και σχεση 3 (πτώχευση) / 1(hold).

Έλαβα το πρώτο email από μέλος του Club που έχει κάνει εγγραφή για να ενημερώνεται για τις θέσεις μου,”ακόμα την έχεις την θέση αυτή;” απάντησα θετικά, γιατί να μην την έχω, μα δεν διαβάζεις τι γράφουν; όχι, εγώ κάνω την δουλειά μου και αυτοί την δικιά τους, αυτοί διαβάζουν τα χαρτιά, εγώ διαβάζω το διάγραμμα και αν είναι ψέματα αυτά που βλέπω (10 εκατ., τμχ. σε μία μέρα, με μέσο όρο 800 χιλ. ) ας χάσω τα λεφτά μου. Το ρίσκο μου είναι αν πάει κάτω από το $ 0.20.

Πιστεύω ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι στην περιοχή $ 1.00, ξέρουμε ότι δεν είναι τίποτα σίγουρο θα δούμε στο μέλλον.

Το σύμβολο είναι EPE, EPEnergy, η θέση που έχω στο $ 0.38.

Η τεχνική ανάλυση, η κίνηση της τιμής δεν λέει ψέματα, το τι κάνουν στην εταιρεία είναι δικό τους θέμα, αν έχουν κακό cash flow, αν απολύουν προσωπικό, αν ο CEO και το διοικητικό συμβούλιο κάνει διακοπές δεν με νοιάζει, με ενδιαφέρει η κίνηση της τιμής.

Νεότερα με το κλεισιμο της θέσης, ακόμα κι αν γίνει πτώχευση.

Αποτελέσματα 2019