🗎 Πόσος χρόνος χρειάζεται;

⡾ greektrading.club

Μπορούμε να μάθουμε την τεχνική ανάλυση και διαχείριση χρημάτων μέσα σε λίγους μήνες αν αφιερώσουμε αρκετό από τον χρόνο μας σε συστηματική μελέτη.

Ωστόσο και αν αυτό συμβεί μπορεί να μας βοηθήσει να αναλύσουμε την αγορά, δεν σημαίνει ότι θα μάθουμε να κάνουμε συναλλαγές.

Το να διαπραγματευόμαστε, να κάνουμε συναλλαγές, είναι ένα διαφορετικό θέμα εξ ολοκλήρου. Το να μάθουμε να διαπραγματευόμαστε, περιλαμβάνει πολλά περισσότερα που δεν είναι δυνατόν να τα μάθουμε από μερικά video, συγκεντρώσεις ή βιβλία.

Συγκεκριμένα, η μεγάλη πρόκληση που έχουν οι περισσότεροι είναι να μάθουν να επιβιώνουν, να λειτουργούν σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας, όπου τα χρήματα είναι στην αγορά και η απώλεια κεφαλαίου είναι μια πραγματικότητα.

Οι απώλειες είναι ένα συνηθισμένο περιστατικό στις συναλλαγές. Χρειάζεται αρκετός χρόνος για να αποδεχτούμε αυτόν τον κίνδυνο.

Ένα μάθημα που μπορεί να αντληθεί μόνο μέσω εμπειρίας και φυσικά διαφέρει από άτομο σε άτομο. Συνήθως οι περισσότεροι χρειάζονται αρκετά χρόνια.

Δεδομένου ότι το 95% που προσπαθούν να διαπραγματευτούν ποτέ δεν επιτυγχάνουν σταθερή κερδοφορία, ίσως υπάρχει μια πιθανότητα να μην το καταφέρουμε ποτέ.

Εάν θέλουμε να συμμετέχουμε στο 5%, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και να είμαστε έτοιμοι να αφιερώσουμε πολύ χρόνο.